ZALORA NUMBER 1 ONLINE SHOPPING? | ! •❤•AMALINA LEE•❤• !

CLICK FOR MORE INFO

ZALORA NUMBER 1 ONLINE SHOPPING?

Assalamualaikum w.b.t and hello everyone! 
Siapa tak kenal dengan Zalora Malaysia? Zalora merupakan shopping online nombor 1 di Malaysia. Tak percaya? Tengoklah iklan Zalora, merata-rata ada. Korang pergi je kat Youtube, Facebook, mesti adanya iklan Zalora ni. Aku pun mula kenal dengan Zalora bila tengok iklan di TV, yang 'Jangan beritahu isteri, mak, nenek, gewe bla bla....' tu hehe. Even budak-budak kecil pun boleh ingat iklan tu ;p

Kalau nak tahu, aku ni memang susah nak cari kasut di kedai memandangkan saiz kaki aku yang agak besar dan lebar. Ibarat kata mak aku, kaki aku ni serupa macam sampan :[ Siapa tak sedih, bila kau berkenan dengan satu kasut ni, tanya penjual 'Akak, saiz 8 ada?' 'Maaf dik, saiz 8 dah habis' :[ Pergi lagi kedai kasut yang lain, 'Akak, kasut ni saiz paling besar berapa?' 'Oh kasut ni saiz paling besar saiz 6' :[ Siapa tak sedih? Last-last terpaksa beli kasut style Mak Jemah. Saiz kasut aku memang besar, antara 8/9. Keturunan kot rangka kaki besar kehkeh.

One day, Zalora bagi aku baucer RM50. Aku rasa bukan aku seorang je dapat, ada lagi blogger lain yang dapat :) Tapi, aku masih ragu-ragu nak shopping dengan Zalora sebab aku pernah membaca artikel daripada beberapa orang blogger yang kata, Zalora Penipu? Tapi tu kata orang kan, belum cuba belum tahu. Aku pun berkenan sangat dengan kasut style flat, wedges dan boot ni. Jadi, aku order 2 pasang kasut. Harga berbaloi, dan yang penting saiz ada! :D

Keesokan harinya, ada van hon depan rumah aku. Rupa-rupanya kasut daripada Zalora dah sampai. Kagum aku seketika sebab aku baru je order semalam :0 Tapi, baru sepasang yang sampai, tak kisahlah... Aku pun dah baca email, kalau order lebih daripada satu barang, kemungkinan barang tu sampai lain-lain hari. Haa jangan nak melenting tak pasal-pasal hihi.


zalora penipu?
Boot and yeahhhhh I love it very much!

Next day, kasut ni pula sampai...

zalora penipu?
Apa ek nak panggil kasut ni? Flat, ballerina? Maaf la, aku bab fashion memang tak ambil tahu ahaha.

zalora penipu?
Aku dah lama mencari flat shoe ni, tapi tak pernah nak ada saiz -.- So, thank you Zalora! You can buy it HERE.

So di sini, aku nak tegaskan... Zalora bukan penipu seperti yang diuar-uarkan. Mungkin masa awal-awal kemunculan Zalora, bermasalah sikit tapi trust me sekarang aku yakin Zalora NUMBER 1 ONLINE SHOPPING! Good service, fast delivery and the items are in good quality! Highly recommended to all fashionista :) Aku cakap ni bukan kena sponsor ke apa ek, ni berdasarkan pengalaman sendiri. Marilah shopping di Zalora sekarang! Bye!
FB ZALORA : 
https://www.facebook.com/ZaloraMalaysia

 Sincerely, Amalina♥

Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too♥

63 comments

Saturday, 16 March, 2013

hmmm.cambest je.cane nak shopping online eh?btw,harga-2 dia camna?

Saturday, 16 March, 2013

@Siti Nur Bayaran ke? Boleh bank-in atau guna kad kredit. Harga mmg berbaloi :)

Saturday, 16 March, 2013

gojes sgt yg biru tuuuuuu !!!!!!

Saturday, 16 March, 2013

dah link kan blog hebat anda ya..tq

Saturday, 16 March, 2013

wahh chomel laa kasut flat tu syg, akak pn dpt baucer tu n beli wedges, hee, naseb baek saiz ada, :Dbut suka sgt kasut dik tu,chomel mcm tuan dia! :D

Saturday, 16 March, 2013

akak pakai saiz 6 jer adik... hu hu hu... tapi kasut2 tu tetap gojes... dear kalau sudi jemput join...

http://www.furrasbubblynotes.blogspot.com/2013/03/segmen-featured-me-on-bubbly.html

Saturday, 16 March, 2013

kalau Lina problem cari saiz kaki besar., Lissa problem cari saiz kasut kecil.. =="

hee.. apa pun lawa sangat laa boots tuu~!! >.< yang flats tuu comel..!! nk try shopping dekat zalora la jugakk.. hee

Saturday, 16 March, 2013

Woot Kitty baru je order 2 flats from Zalora last week. Tapi sebab Zalora don't ship to Brunei so I just have the shoes shipped to my cousin in KL. Nanti dia balik sini baru Kitty ambil dari dia hahahaha :)

Saturday, 16 March, 2013

omo!...comelnyer boot biru tuuu...jealaoussss
kalau mak org x bagi pakai kasut tinggi gitu, huhuh...

blogwalking + follow you
visit my blog too ok :D

http://tinyinwonderland.blogspot.com/

Saturday, 16 March, 2013

tak pernah lagi shopping kat zalora.. tapi selalu jugak lah usha2 barang kat situ... hehehe

Saturday, 16 March, 2013

comel2 kasut2 yang adik beli :)

Saturday, 16 March, 2013

takde lah besar sangat saiz kaki lina .berbanding iza ni .hihi .

Saturday, 16 March, 2013

entry ni memang membuktikan yang zalora bukan penipu ! cantiknya kasut flat tu ! jeles jadinyaa :D

Saturday, 16 March, 2013

wah, kita sama spesies haa :) nak shop zalora jugak la..

Saturday, 16 March, 2013

wah wah....syoknya...senang je kan...tayah sesak2 dalam jem

Saturday, 16 March, 2013

2 sekaligus sambar.. Ada gak baca yg ditipu ZaloRa tu, may be nasib dia tak baik.

Saturday, 16 March, 2013

kasut biru sgt elegan.. yg flat ru pula comel !

Saturday, 16 March, 2013

Cantik sangat the blue boots :)) mesti lawa kalau pakai!! yeah people always complain abt zalora but they dont know that the products arrive from diff venues because they are using the dropship method. hehe salam perkenalan!

Xoxo,
Farah ♥

Sunday, 17 March, 2013

waahh bergayalah lepas nie ye..:)

Sunday, 17 March, 2013

wah kasut biru tu,, tinggi nye, gayat den..heheh btw cntikk :)

Sunday, 17 March, 2013

selama ni saya takut takut je nak shopping dgn zalora ni sebab banyak negative rumours. haha. tapi lepas lina cakap ok je barulah rasa berani nak order. hihi

Monday, 18 March, 2013

gilers chantek kasut Zalora . sme laa kite sye pon pyah crik size kasut .

Monday, 18 March, 2013

yup.... shopping online di zalora mmg best... blh jd ketagih dibuatnye.... hehe....

Monday, 18 March, 2013

yup... mmg best shopping @zalora... blh ketagih dibuatnye.... hehe

Monday, 18 March, 2013

cantik gilos kasut..

Monday, 18 March, 2013

xpernah shopping di zalora..tapi online shoppg lain pernah..mungkin la dulu2 ade ksilapan.. tapi benda tu diperbaikkan sedikit demi sedikit

Monday, 18 March, 2013

salam dah follow blog nie jemput la follow back yer
http://bingkisanrosey.blogspot.com/

Tuesday, 19 March, 2013

sama la kita..nak cari saiz kasut punya payah..saiz 8..huhu..tapi me tak berapa suka beli on9 kasut..sbb nak kena test dlu...takut saiz ja panjang lebar tak kena..huhu..apa2 pun semua terpulang pda masing2 jgak..hehe

Anonymous
Tuesday, 19 March, 2013

service dia cmne?
barang2 dia pulak?
berbalo x?
ip top x?
:D

xpenah shopping online ni. tp bila tgk kasut2 kt zalora tu berkenan la pulak. cantik2 :)

Wednesday, 20 March, 2013

kak amalina , macam mana nak dapat baucer rm50 tu ?

Wednesday, 20 March, 2013

adakah mak,kakak..ayah menjerit sewaktu Zalora sampai...hehe..

salam kenal dari auntie...follow sini

Wednesday, 20 March, 2013

waaah cun yang biru tu.. SPM cmna? hehe

Saturday, 23 March, 2013

dulu je problem kot sbb masih baru lg

agaknya skrg dah organize sikit tu yg efficient tu :D

Tuesday, 26 March, 2013

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Wednesday, 27 March, 2013

hai dear jom join segmen ni . semua yang join akan difollow balik . pemenang akan berpeluang memenangi lace peplum daripada L.A.B House. Peraturan yang super simple dan tak perlu tag siapa-siapa pun!! Semua yang join turut akan disenaraikan dalam bloglist sy :D
cepat join sebelum tarikh tutup! :)

http://lieyanaahmad.blogspot.com/2013/02/bloglist-review-and-giveaway-by-lieyana.html


kat page L.A.B House juga boleh tempah peplum kurung , tempah cepat sebelum tempahan ditutup bulan 5 ni . Nanti xsempat nak pakai raya pulak ... :)
http://www.facebook.com/bylieyanaahmad

Wednesday, 27 March, 2013

saya tak berani nak beli kasut online sbb saiz . kalau kat kedai biasa saiz saya 4 ... online ader ker ... heheheee cam x de jer ...

Wednesday, 27 March, 2013

http://aimi-wardina.blogspot.com/2013/03/5th-giveaway-by-aimi-wardina_24.html

Jom join :/

Thursday, 28 March, 2013

Assalamualaikum, awak kena tag di sini:

http://boladuri.blogspot.com/2013/03/segmen-bloglist-penggal-ke-2-review-blog.html

---> ^_^

Thursday, 28 March, 2013

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Tuesday, 02 April, 2013

barang zalora cantik2.dulu ada gak shopping sana.

Wednesday, 03 April, 2013

owh..sadisnye cerita...kaki kite lebih kurang sama

Monday, 08 April, 2013

Zalora memang giler tengok kasut-kasut die . Hehehee :)

Monday, 08 April, 2013

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Wednesday, 10 April, 2013

ima takut nak beli online gak. dalam 2 ke 3 kali beli online semua ada maasalhhhhhhh :( semua nak kene kejar tuntut barang bengang! terus serik. nak beli better gi kedai cari..:)

Thursday, 18 April, 2013

cantik kasut

Tuesday, 23 April, 2013

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Wednesday, 24 April, 2013

guling-II dekat post ni , nanti follow blog ni ok http://www.officialsyafiqmuhammad.blogspot.com/

Thursday, 25 April, 2013

Salam sister..jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley utk melihat shawl dan tudung dari HV collection. Promosi sempena pembukaan blog ini sedang diadakan sehingga 30 mei 2013. Dapatkan 10% diskaun. Stok terhad. Jangan lupa follow ye..

Terima kasih.
~Hijab valley~
http://hijab-valley.blogspot.com

Thursday, 25 April, 2013

makasih sudah berbagi
http://www.fianetmu.com/

Friday, 26 April, 2013

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Tuesday, 30 April, 2013

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Thursday, 02 May, 2013

Assalamualaikum, saya dtg singgah dan follow blog ni :D smile always !!

Friday, 03 May, 2013

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Sunday, 05 May, 2013

lawa la flat tu. aah ada dgr jugak psl zalora ni dulu. psl barang tak smpai la brg rosak la..mgkin tak semua kot..

Tuesday, 07 May, 2013

BALLERINA bukan old-fashion okay. siap jadi trending lagi. terutama ain peminat setia balle.haha. nak pakai high heel tak mampu, asyik tak seimbang je badan.ehew

Wednesday, 08 May, 2013

Hi amal !
Pd pdpt akk,zalora ni agk mahal harga dia,klu dia jual RM50,
tpt lain just RM30 je,tht's y xde kos postage.,
pgalaman member akk sendiri,dia pernah beli barang dengan zalora, makan masa bulan bru sampai.,
mungkin bgantung pada nasib kot.so akk pun pk jugak 2,3kali nk shoping kt zalora nih.,hihi

Thursday, 09 May, 2013

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Tuesday, 14 May, 2013

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Thursday, 23 May, 2013

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Friday, 24 May, 2013

54 Pemenang GA dicari ^^ JOM RAMAI RAMAI JOIN DAN MEMERIAHKAN GIVEAWAY NIE ^^


http://leprecious-nineplus-two.blogspot.com/2013/05/first-giveaway-by-nurin-aireen-ieyra_24.html

Sunday, 26 May, 2013

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Anonymous
Tuesday, 28 May, 2013

mulberry sale 25A to the 12v rail for 10ms and an additional 3. sac louis vuitton

Friday, 05 July, 2013

blogger, jom join!

http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com/2013/07/wang-tunai-rm5000-untuk-blogger.html

Post a Comment
 
This blog fully designed by THIS GIRL| Don't you dare want to copy it! | Alright reserved by AMALINA SUHAIMI