SETIA HUJUNG NYAWA | ! •❤•AMALINA LEE•❤• !

CLICK FOR MORE INFO

SETIA HUJUNG NYAWA

Assalamualaikum w.b.t dan salam 1 Malaysia :)
Alhamdulillah blog kembali pulih! Pergh nervous aku sampai nak tercabut lutut sebab blog tak boleh bukak hari tu. Buat pengetahuan yang tidak tahu, minggu lepas blog yang ber .my semua bermasalah begitu jugalah dengan blog aku. Aku tengok ramai deactive .my dan bertukar ke blogspot/.com balik. Nasib aku mempunyai tahap kesabaran yang tinggi hehe :-3 

Ok, bukan tu aku nak cerita tapi ni berkenaan drama yang tengah hot sekarang iaitu Setia Hujung Nyawa. Wah malu aku nak cakap pasal benda ni haha. Sebenarnya, aku ni takdalah layan drama Melayu ni. Boleh dikira dengan jari berapa drama/movie Melayu je aku layan. Drama Indonesia? Lagi lah aku tak layan. Walaupun cerita lain-lain tajuk, aku dah boleh agak jalan ceritanya haha :D Selama ni asyik layan drama Korea kat channel One je >_< Tak layan drama aku layan Running Man. Itu je lah kerja aku sekarang. TV tu dah jadi sahabat baik aku sekarang, terima kasih..

Macam mana aku boleh tertarik dengan drama ni? -,-Huh ni semua mama aku punya kerja haha. Secara tak langsung aku TER-tengok drama Setia Hujung Nyawa ni. Hari tu juga lah aku tertarik dengan drama ni sebab aaaaa.... errmmm.... Zain romantik! ;P Hai Abang Zain, nak sign please? (Gedik kau nyah! ;P)

Macam mana perasaan kalau yang duduk sebelah Zain? *Gulp pengsan jap ;p

Aku pun apa lagi, mulalah mengkaji mengenai drama ni dan akhirnyaaaa.... Barulah aku tahu drama ni diadaptasi daripada sebuah novel, haha. Sekarang aku perasan, ramai penerbit/pengarah/penulis skrip/sekutu dengannya berlumba-lumba menghasilkan drama yang diadaptasi daripada sebuah novel. So hari tu juga lah aku order novel Setia Hujung Nyawa di kedai online. Ngeh ngeh sekarang semua senang, beli online terus sampai rumah :)

Taraaaa! *bunyi gendang kasi effect lebih. Dalam sehari aku dah berjaya menghabiskan novel ni hehehe. Jangan tanya endingnya macam mana, nanti takda feel korang nak tengok c:

Berkaitan novel, memang aku antara manusia yang suka baca novel. Pantang nampak hot sell kat Popular, terus aku rembat. Antara novel yang aku berjaya beli disebabkan penangan drama/movie ialah ; Ombak Rindu, Adam & Hawa, Duri, Setia Hujung Nyawa dan coming soon Sehangat Asmara hikhik. Kalau sekali beli, memang aku rembat 4/5 buah novel sekaligus. Tamak kan? Wuuu novel dah jadi kawan rapat aku selain TV dan kucing :)


On the way nak habiskan. Hot sell katanya Popular -/-

#Kalau korang berminat nak beli novel secara online, boleh terus ke laman KaryaSeni / Beli Diskaun . Serius servis terbaik! Kebanyakan novel yang aku beli memang terbitan KaryaSeni sebab memenuhi citarasa aku. Good job KaryaSeni! Anyone here geng with me? ;P Sehingga kita bertemu lagi. Sekian.

Ayah aku cakap, orang yang suka baca novel ni suka koya (berkhayal)? Adakah itu betul? Haha. Sila berikan pendapat. 

 Sincerely, Amalina♥

Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too♥

43 comments

Wednesday, 30 January, 2013

sama nasib la kite.. nasib baik xtukar ke blogspot balik

Wednesday, 30 January, 2013

ORANG BACA NOVEL SUKA BERANGAN ! *alangkah seronoknya, so sweeet dorang* . Alahh ! bila kita fhm part2 dlm novel tu kita rasa mcm kita tengah tengok cerita . TARAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Wednesday, 30 January, 2013

mmg pun... yg bc novel berangan2 nk jadi heroin dlm novel tu...hihi

Wednesday, 30 January, 2013

Niceeee posting dearrr , saya sukeeeee sangat cita niee

Wednesday, 30 January, 2013

sy x minat novel. shm pun x minat hikhik

Wednesday, 30 January, 2013

amalina suka membaca yah, aku kalau membeli, sekarang ini lebih suka buku sejarah

Wednesday, 30 January, 2013

Hahaha, I don't read Malay novels except one time when I was in high school.. And I don't really watch Malay movies or films (just not interested in them).

Oh yes, it is so easy with online shopping nowadays.. You're just a few clicks away from the things you want. There's this awesome bookstore which delivers worldwide for free (if I can't find the books I want in the local bookstore).

---------
Yup my given name is Amalina. :-)

Wednesday, 30 January, 2013

wow so sweetyz la dik...banyak novel...hihi..mintak satu

Wednesday, 30 January, 2013

Wahhh..kite serupa lah sis..hehe...:)

Wednesday, 30 January, 2013

Wah ! banyaknya borong. depends kot dan abang akak cakap pulak, orang yg baca novel nie tak pandai bercinta. hehe

Wednesday, 30 January, 2013

HAAH haha... :) sebab diorg nak jadi mcm cerita dlm novel tu... He... :P

Wednesday, 30 January, 2013

knp nak 6A je dlm SPM dik ? hehe


laris la novel2 skrg ni kn..

Wednesday, 30 January, 2013

nida lagi suka ikram... hensem&macho...
hehehehe

Wednesday, 30 January, 2013

haha . ye ke suka berkhayal ??
saya tak baca novel pon memang suka berkhayal . hahaahah . :D

Wednesday, 30 January, 2013

woosh! jumpa pun! hik hik

Wednesday, 30 January, 2013

hello? test.

Wednesday, 30 January, 2013

cerita ni best sangat..hari tu dah baca novel ni, pinjam kawan punya,,nampaknyer nak kena beli pulak..btw, orang baca novel suka koya..betul rasanya..suka berkhyal atau berangan..LOL..:)

Wednesday, 30 January, 2013

saya tak pernah miss cerita ni. haha.
pasal novel pulak, samalah kita. kaki novel, pantang nampak novel terlaris/hot terus rembat. hahah. abah saya pun cakap gitu gak. betul lah agaknya ^^

Wednesday, 30 January, 2013

Banyak nye novel die.. Boleh la kak anis pinjam... Hehehe.. Akak duk hostel tak dapat tengok tv selalu tp layan jugak lah cerita setia hujung nyawa ni.. Hehehe

Wednesday, 30 January, 2013

Cute gila.....

Wednesday, 30 January, 2013

balik cuti sem ni ,terus melekat kat tv tengok drama ni ..hoho ish2

Thursday, 31 January, 2013

Lissa pun suka baca novel., hee tapi.. belum baca lagi setia hujung nyawa nii.. tengok pun belum.. hehe

Thursday, 31 January, 2013

Ohh buku cik blur tu saya minattttt sngt.. hehehh... otw nak buat sinopsis cerita minah blurr ngan kawan *ahaks gedik je* eh japp.. koya?? hurmm?? maybe lah.. sbb ayah saya kata saya suka berangan.. suka sgt.. sampai tak ingat..heheh :D

Thursday, 31 January, 2013

serata shah alam pusing semata mata nak cari novel setia hujung nyawa..tapi semua sold out..ceiit!

Thursday, 31 January, 2013

OH setia hujung nyawa.. so sweet.. :)

Thursday, 31 January, 2013

xla.. suka jugak.. n sama la kalau beli konfirm 3 -4 novel pastu ntah bila nak abis..huhu

Friday, 01 February, 2013

suke jgk tgok cter nie.. hehe!! =P

btw dh follow awk balik.. thanks sudi snggah beLog FakhRuru! hepi beLogging!! (^__^)v

Friday, 01 February, 2013

tu lah. akak hari nak pergi blog amalina, tak boleh pulak. sedih rasanyaaa! :(

Emm. Maybe kot. Sebab masa kita baca tu, secara tak langsung kita berimaginasi/khayal. Kekekeke

Friday, 01 February, 2013

aaahhh .. jelesnye akak ade novel setia hujung nyawa ! >//< ilia masih tercari-cari . bhahaha .. xD

Friday, 01 February, 2013

haha..rasa part last tue betul..kalau dah baca novel berangan bukan main lagi..:p

Friday, 01 February, 2013

suka berkhayal ? sesetengah mungkin ada yang macam tu ,sesetengah lagi mungkin tak .hehe .

Friday, 01 February, 2013

Tgk ckit2 je..takut jdi gian susah plak..btw, Nice entry :D

Friday, 01 February, 2013

cik pelangi berkata...cantik2...jom singgah blog nie...www.pwlanginadia.blogspot.com...banyak2 brang up to date

Saturday, 02 February, 2013

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

Sunday, 03 February, 2013

kita gang lah dear . novel thea pun dah melambak dah

Sunday, 03 February, 2013

Salam.. Sy tgk novel nie sbb ada nelydia senrose. boleh camtu ? hehe..


Rela buat akaun tonton.my semata-mata nak tgk cite nie taw.. kehkehkeh

Sunday, 03 February, 2013

agak laaaa kot. sebab kita memang suka baca novel then mula laa khayal nak suami macam tu macam ni. tak main dah boypren2 ni. haha.

Sunday, 03 February, 2013

kita geng kot? minat baca novel... *_^

Monday, 04 February, 2013

Yeke suka berkhayal? Tapi rasanya memang betul lah. Saya pun suka karya seni. prima kurengg sikit

Monday, 04 February, 2013

hana xtengok pun cerita ni. huhu semua pakat duk cerita pasal setia hujung nyawa. hana blur2 je.hehe ketinggalan betul hana ni

Tuesday, 05 February, 2013

sama mcm adik aku... hantu novel.. haha. baguslh, vocab banyak..

Sunday, 17 February, 2013

hai...entry nie paling best sbb citer sal setia hujung nyawa..huhu...kalau sy,my mom yg selalu nagging sal hobi baca novel nie...xsemua org yg baca novel nie berkhayal...but kita sebenarnya menghayati and my friend said kita antara org yg sukakan benda abstrak...btw,nice entry....

Monday, 25 February, 2013

siyes cite ni sangat best.....

Post a Comment
 
This blog fully designed by THIS GIRL| Don't you dare want to copy it! | Alright reserved by AMALINA SUHAIMI