HAJAT TERCAPAI! | ! •❤•AMALINA LEE•❤• !

CLICK FOR MORE INFO

HAJAT TERCAPAI!

Assalamualaikum w.b.t dan salam 1 Malaysia :)
Ah rasa nak menyorok je bawah katil sebab tiba-tiba aku meroyan nak update kan. Hihi, sebenarnya aku baru sembuh daripada demam ni. Alhamdulillah sekarang dah sihat cuma selesema dan batuk je tak hilang-hilang lagi :(


Ingatkan lepas habis SPM harapan aku nak update paling kurang 5 entry seminggu. Tapi ni haram jadah, seminggu pun tak sampai satu entry. Baru nak jadi orang pertama buat entry pada 1 Januari 2013, tapi ni 12 Januari baru nampak hidung/// And this is my first entry for 2013 sobsss :[ Ok ok, cuba tengok gambar bawah ni :



Bagi korang yang tak perasan, blog aku telah bertukar URL dari http://koreanpoplovers-amalina.blogspot.com ke amalinalee.my pada 22 Disember 2012. Lebih standard punya jawapan, blog aku ni dah ada domain sendiri kehkeh. Tapi jgn risau, KPOP tetap KPOP Honestly speaking, start tahun lepas aku naik geli tengok URL dulu ahaha. Korang lagi la tak suka kan? :p KPOPerzzzzzz la sangat, malu pun ada. Besar gajah macam aku pun URL tah apa-apa. Yang penting aku tetap orang yang sama :) Anyway, I miss my old URL, huhu. Tu lah URL dari mula-mula zaman aku blogging masa tahun 2011. Sekarang barulah kurasa blog ini bapak aku yang punya hahahaha *gelak puaka. 

Actually, aku dah lama berhajat nak jadikan blog aku ni lebih matang (ceh), I mean benda pertama yang aku nak buat adalah TUKAR URL BLOG menjadi domain sendiri. Taktahu kenapa, mungkin rezeki aku agaknya. Aku bukak BLOG KAK INNANIE ni, kebetulan dia nak bagi hadiah untuk para follower dia. Hadiahnya ialah domain .my setahun secara percuma. PERCUMA bhai. Untuk renewal pada tahun berikutnya, hanya perlu membayar RM20. Tak ke kau rasa untung? Tanpa berfikir panjang, terus aku daftar. Terima kasih Kak Innanie sudi melayan karenah saya di Whatsapp hihi ^_^ Terima kasih juga untuk hadiah yang awesome ini! Sebenarnya aku pernah berkolaborasi dengan akak Innanie dalam CONTEST INI. Masihkah anda ingat? Hehehe


Dan kenapa aku pilih .my dan bukan .com? Memang aku nak .com sebab aku tengok macam hebat je blogger yang guna .com ni. Ye lah Mat Salleh yang ada blog pun kekadang ada .com kan? Nak tahu jawapannya sila BACA DI SINI. Baca soalan nombor 6 tu haaa. Disebabkan aku ni warganegara Malaysia yang sah, maka tak salah aku support negara sendiri. Tak kisah la .com ke .my ke .net ke yang penting kita terus majukan dunia blog. Ke guane? ;p Email aku sendiri pun ada .my di belakang. Sekarang, aku nak tukar header je tapi laptop masalah pulak sekarang cisss -,-




Inilah kerja aku waktu cuti, hanya meneruskan salah satu azam 2013 iaitu ingin LULUS UJIAN LESEN KERETA! Sepanjang hayat aku tak pernah bawak kereta manual ni, tibai je lah -,- Hai untunglah yang masih bersekolah tu, jealous pulak aku. Yang aku pulak, duk terperuk dalam rumah macam tarzan. Ada dalam 3 orang tawarkan aku bekerja as kerani (lebih kurang la) tapi mak aku TAK IZIN. Tanya sepuluh kali pun jawapan sama. Masih dikongkong seperti dulu walaupun dah 18 tahun. Kalau nak tahu sepanjang hayat hidup aku, tak pernah pg outing di mall, main boling ke apa ke dgn kawan-kawan. Tu semua sebab mak ayah aku tak izin huhu. Bak kata kawan aku, 'Hidup kau ibarat menunggu pinangan orang je'/// Ye lah outing dengan kawan, kerja apa pun tak boleh. Nasib nak ambik lesen ni boleh kalau tak memang jadi ahli Hospital Tanjung Rambutan aku haha. Tapi takpelah, tak terasa hati pun (cuma jealous), at least aku tahu mak ayah aku sayangkan aku ^_^ Takdalah berpeleseran di mall menghabiskan duit. Eh jangan terasa haha. Kbye! ;P



RINDU SANGAT BLOG NI. Harap korang dapat hafal URL baru blog aku ni :) Doakan aku lulus Ujian Undang-undang Jalan Raya (esok) ni dengan cepat. Nak derak etek (org Kelantan je faham) :D



 Sincerely, Amalina♥

Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too♥

68 comments

Friday, 11 January, 2013

gud luck ye dik..
xpe..nanti dh berjaya baru leh keja puas2..kannn

Friday, 11 January, 2013

bestnyaa dapat domain sendiri + dapat blajar bawa kretaa.. hehe Lissa x dapat blajar bawa kreta lagii. T__T

Friday, 11 January, 2013

Tahniah akak. Hehehe :)
Btw all the best utk esok!

Friday, 11 January, 2013

ayat terakhir saya faham . haha . derak2 :)

Friday, 11 January, 2013

Good luck sis...:)

Friday, 11 January, 2013

GOOD LUCK :)

Friday, 11 January, 2013

semoga berjaya meluluskan diri..hehe

p/s : semua kejayaan bergantung pada diri

Friday, 11 January, 2013

Tahniah dear sebb berjaya dapatkan domain untuk blog... Chaiyok2 untuk dapatkan lesen kereta. Bile dah boleh bawak kereta nanti, boleh la kowt nak outing kan kan kan.. Hehehe... Boleh bawak akak jalan2 skali.. Lalalal

Friday, 11 January, 2013

same goes with me dik. Tak pernah dibenarkan kerja selagi tak abis belajar. tu tandanya mak ayah sayangkan kita :D

Friday, 11 January, 2013

Good luck drive kereta lepas ni...hehe

Friday, 11 January, 2013

seronoknye belajar bawak kereta :)

Friday, 11 January, 2013

u.u nak gi derak mano gak? weee. saya kelantanese jugak tapi stay dekat pahang. hee. nanti dah dapat lesen boleh kita jalan sama. heeee. salam kenal Amalina ^^

Friday, 11 January, 2013

Try your best dik...
jom singgah cney
http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/

Friday, 11 January, 2013

Good luck untuk besok, Kak Lina ^^

Friday, 11 January, 2013

wah domain sendirik tu...jelesnya akak

Anonymous
Friday, 11 January, 2013

Wahhhh, hebatnya ain maisarah.

Friday, 11 January, 2013

Yup I noticed you have a new domain, congrats! I had my first domain in 2009 which I bought from a local web hosting provider :p

Ooh I want to get a country top level domain as well (.my, .bn, uk, etc) but the thing about cctld compared to tld (.com, .net, .org, etc) is that they are usually much more expensive T_T. It's lucky if you can get them at discounted price. :)

Whoot I wish you luck with the driving lessons and the test after that. I had mine in 2006 and trust me, it will feel soooooo good once you have that license in your hands. :)

Saturday, 12 January, 2013

congrats dear. just one thing we must know. people always change :) goodluck in advanced for your driving test :)

Saturday, 12 January, 2013

Gud Luck! ehh jap.. camne buat gambor twitter yang boleh follow ngn RT tu??

Saturday, 12 January, 2013

untuk jawapan soalan Amalina tu, akak duduk dekat Shah Alam 2, Puncak Alam...

dan test undang2 tu kacang jer... ^_^... x per2x jangan stress ek... dah kerja nanty, jalan lah puas2...

congrats dah ada domain sendiri... ^_^

Saturday, 12 January, 2013

Kita pon dpt url ni dri kak innanie :D .my HEHEHE...

Sunday, 13 January, 2013

semoga berjaya/dapat dalam apa jua yg kehendaki k...

Sunday, 13 January, 2013

awesome! blog pun walaupun ada identiti kpop tetap nampak matang. :)

eh, ni lagu siapa? big bang ke?

Sunday, 13 January, 2013

yeah! senang je nak ingat url baru awak ni. Ingat2, nanti senang nak skodeng. Yeahh..jom gi derak! Saya dah dapat lesen L, gud luck for undang2! :D

Sunday, 13 January, 2013

kalau blogger indonesia lebih suka pilih domain com

karena domain co.id mengurusnya tak mudah

Sunday, 13 January, 2013

kite pon family kongkong mcm awk jugak. tp tak kesah la sbb kte tahu diorg syg kite .^^ dtg sggh sni. jenguk kita jgk ye. http://kupukupuchomel.blogspot.com/

Monday, 14 January, 2013

wah.. best ada domain sendiri. amacam dengan ujian komputer? lulus x? hehehe

Monday, 14 January, 2013

gud luck dik...chaiyok-chaiyok ^_^

Thursday, 17 January, 2013

waaa tahniah :D good luck !

Thursday, 17 January, 2013

kazen my pn ada gak kongkong oleh parents dia..tp ok gak tyme dia msuk U..x jg mcm kambing lepas dr kandang...hehehe...ok pa ada parents cm tu..menatang kita sprti menatang mnyak yg penuh..hehe...gud luck ya...

Saturday, 19 January, 2013

taniah untuk domain baru tu ye, hehe ... oh and goodluck juga ;)

Tuesday, 22 January, 2013

Tahniah Sis...Dah ada domain sendiri ^_^
Anyway, all da best ya...
Semoga hajat Amalina nak dapat lesen tercapai ^_^

Wednesday, 23 January, 2013

Btl 3

Wednesday, 30 January, 2013

Hi.. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

Wednesday, 30 January, 2013

@CikZaniff Haha amin, insyaAllah :)

Wednesday, 30 January, 2013

@Lissa LaLissa Wah kalau Lissa ada domain sendiri mesti rasa apa yg Lina rasa hehe. Oh ambik lah lesen, kalau lambat2 nanti susah :)

Wednesday, 30 January, 2013

@Nadhirah Noor Khan Thanks :)

Wednesday, 30 January, 2013

@Hana Nordin Hihi kalau faham kita geng :D

Wednesday, 30 January, 2013

@Cik Aishah Thanks :)

Wednesday, 30 January, 2013

@iima ❥ Thank you <3

Wednesday, 30 January, 2013

@3no gr33ny Hihi terima kasih nasihat berguna tu :)

Wednesday, 30 January, 2013

@Anis Athia Boleh no problem. Saya bawak akak round satu Kelantan sampai akak puas haha :D

Wednesday, 30 January, 2013

@Mimie Alhamdulillah ada jugak senasib mcm saya. Ingatkan saya sorg kihkih ;D Thanks akak!

Wednesday, 30 January, 2013

@Ayien Ocaca Thanks! :D

Wednesday, 30 January, 2013

@Shakira Pathi Seronok mmg la seronok tp gubra tu yang tak seronok hehe

Wednesday, 30 January, 2013

@Amanina Nak derak puah-puah la haha. Oh saya pulak stay Selangor. Boleh, nanti kita shopping k! ;D Salam kenal juga :)

Wednesday, 30 January, 2013

@Nao Mei I will, thanks anyway :)

Wednesday, 30 January, 2013

@♥ Anis Thanks <3

Wednesday, 30 January, 2013

@aku eryati Haha rezeki la akak ^^

Wednesday, 30 January, 2013

@Anonymous Ain Maisarah? Cepuk kang >_<

Wednesday, 30 January, 2013

@Kitty Haha thanks. Are you from Malaysia cause seem you understand what I am saying? ;P Yep I make review for domain .com and yes, quick expensive for me. But I think .com is the major domain and worth to have it! :D

Wednesday, 30 January, 2013

@CXopportunities Thank you akak ^_^

Wednesday, 30 January, 2013

@나의 이야기 Thanks. Oh tu tgk kat tuto Lina, ada buat :)

Wednesday, 30 January, 2013

@Farah Waheda Wahid Oh kalau Puncak Alam mmg dekat la dgn rumah saya haha. Alhamdulillah test tu lulus yeay!

Wednesday, 30 January, 2013

@Nur Dzafirah Mohd Zain Hehe best kan ada domain? ;p

Wednesday, 30 January, 2013

@roha Hanapi Amin! ;D

Wednesday, 30 January, 2013

@Syazana Nazri HAHA kpop, kpop la. Takkan nak tulis pasal kpop je, saya pun geli nanti xD Ha ah lagu Big Bang tu.

Wednesday, 30 January, 2013

@r10 Oh I see. Patutlah saya tgk blogger Indonesia tak ramai guna co.id :)

Wednesday, 30 January, 2013

@Cik Momo Takpelah kongkong demi kebaikan diri sendiri jugak :)

Wednesday, 30 January, 2013

@azzifarunnurafizza Alhamdulillah lulus! Dapat 45/50 hehe

Wednesday, 30 January, 2013

@Alya Humaira' Terima kasih akak ^^

Wednesday, 30 January, 2013

@izah :) Thanks!

Wednesday, 30 January, 2013

@EmmyLisPR@blogspot.com Yep saya tak kisah pun parents kongkong gini, ada lah sebab mengapa dorg bertindak mcm ni haha. Thanks!

Wednesday, 30 January, 2013

@sa mic Thanks!

Wednesday, 30 January, 2013

@Dunia Wilma Terima kasih! ^^

Wednesday, 30 January, 2013

@Miza Nur Aina Apa yg betul? Haha

Wednesday, 30 January, 2013

@amer akat Sure no problem :)

Thursday, 31 January, 2013

wah..dah guna domain...tapi berhati2 taw guna domain..cz senang terkene virus...

Post a Comment
 
This blog fully designed by THIS GIRL| Don't you dare want to copy it! | Alright reserved by AMALINA SUHAIMI