TUTORIAL : TUKAR TITTLE DAN FAVICON (BLOGSKIN) | ! •❤•AMALINA LEE•❤• !

CLICK FOR MORE INFO

TUTORIAL : TUKAR TITTLE DAN FAVICON (BLOGSKIN)

Assalamualaikum w.b.t :)
Hye semua! Hari ni Lina nak ajar 2 in 1 tutorial, haha! Because leceh ah nak buat satu-satu kan? Lagipun, tutorial untuk Blogskin ni pendek jeee ;)


CARA TUKAR TITTLE
Kalau korang tak suka tittle Blogskin korang tu, korang boleh je tukar melalui cara di bawah :


Contoh tittle macam gambar kat atas.

1) Dashboard > Template > Edit HTML.
2) By using your CTRL+F/F3, search for this code : <title> .
3) Hah, SEBELAH code tu ada tittle sebelum ni kan? So, korang boleh tukar tittle tu dengan tittle korang sendiri.
4) Preview and SAVE!


CARA TUKAR FAVICON
Sebelum tu, favicon adalah seperti ini :



1) Dashboard > Template > Edit HTML.
2) By using your CTRL+F/F3, search for this code :  <head>  .
3) And then, copy code ni dan paste kat BAWAH code tu :
<link href='URL FAVICON PILIHAN' rel='shortcut icon' type='image/gif'/>
4) Preview and SAVE!


#Jika Blogskin korang takda code <head>, korang cari code <title> dan pastekan code Favicon tu kat BAWAH code <title> tu :)


NOTES :
ABC : URL Favicon tu boleh ambik kat mana-mana je asalkan kecik. VIEW THIS if you lazy, hihi.



Kalau dah menjadi, ringankan tangan anda dengan CLICK THIS LINK. Wo Ai Ni :D


Sincerely, Amalina♥

Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too♥

9 comments

Wednesday, 08 February, 2012

yg care tuar tittle uh , xjd un ? ?

Thursday, 08 March, 2012

Thanks , dh jadi ^^

Tuesday, 03 July, 2012

terima kasih, saya guna tau!

Saturday, 20 October, 2012

Tak jadi pun akak, :(

Thursday, 25 October, 2012

Thanks akak . =) Btw , if sudi , tengok laa blog saye . http://sorrydearblinkies.blogspot.com

Thursday, 29 November, 2012

nape x jd pon... :(

Saturday, 22 December, 2012

tak jadi la :(

Sunday, 24 March, 2013

thank you amalina .. :)

Saturday, 24 August, 2013

Thank you...Menjadi :)

Post a Comment
 
This blog fully designed by THIS GIRL| Don't you dare want to copy it! | Alright reserved by AMALINA SUHAIMI