TUTORIAL : TUKAR BACKGROUND (BLOGSKIN) | ! •❤•AMALINA LEE•❤• !

CLICK FOR MORE INFO

TUTORIAL : TUKAR BACKGROUND (BLOGSKIN)

Assalamualaikum w.b.t :)
Hello guys! Someone ask me about Blogskin Tutorial, again? Sighhhhh -,- Lina malas sebenarnya nak buat tutorial pasal Blogskin, dah orang yang sama tanya berulang kali, tak ke menyampah? Haha. Untuk elakkan rasa menyampah, Lina buat tutorial ini :)


1) Dashboard > Template > Edit HTML.
2) Using your CTRL+F/F3, search code : body {.
3) Sesetengah Blogskin mungkin ada code background yang asal kan? It's like this :
background: url(URL BACKGROUND);


4) Jadi, ape susah? Gantikan URL BACKGROUND yang lama tu ke URL BACKGROUND yang baru. Kalau malas, boleh cari kat FREEBIES Lina, pandai-pandai lah explore :)


5) Preview and SAVE.




Sincerely, Amalina♥

Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too♥

3 comments

Wednesday, 13 February, 2013

akk kat atas ke nk letak
background: url(URL BACKGROUND);
atas ka bawah ?

Wednesday, 13 February, 2013

akkk letak bawah ka atas ?

Tuesday, 16 April, 2013

may you help me edit kann blog? Allyn tak reti main dengan code lahh...

Post a Comment
 
This blog fully designed by THIS GIRL| Don't you dare want to copy it! | Alright reserved by AMALINA SUHAIMI