TUTORIAL : LETAK CONTENT LAIN DALAM BLOGSKIN | ! •❤•AMALINA LEE•❤• !

CLICK FOR MORE INFO

TUTORIAL : LETAK CONTENT LAIN DALAM BLOGSKIN


Assalamualaikum w.b.t dan selamat sejahtera.
Hello geng blogger! Hah, tutorial ni memang banyak request, sampai Lina tak terdaya nak terang kat sorang-sorang, haha. By the way, Lina nak ingatkan bahawa SEMUA CODE BLOGSKIN ADALAH BERBEZA, so mungkin korang takkan faham tutorial ni. Lina nak korang baca 2/3 kali before try okay?


1) Dashboard > Template > Edit HTML.
2) Tekan CTRL+F and search code : <div class="sidebar"> . Kalau jumpa, atas code tu pastikan ada code : <br> .
3) Kalau tak jumpa, tak dapat den nak tolongnya, huhu. Pandai-pandaila godek code ye?
4) Below of that code, copy dan paste code ni : <div class="h1">YOUR TITTLE</div> .
5) Done right? Bawah code tu pulak korang copy dan paste la code MUSIC PLAYER/CONTENT lain yang korang suka. Nak buat music player boleh REFER TUTORIAL ini.
6) Pastikan bahagian akhir code korang letak code ni :  <br> .


If you don't get it, refer this picture :


HAHA, hope menjadi sebab Lina taktahu cara ringkas untuk terangkan tutorial ini memandangkan setiap code Blogskin berbeza. Kalau tak faham, boleh tanya :) Kbyeeee.

Kalau dah menjadi, ringankan tangan anda dengan CLICK THIS LINK. Wo Ai Ni :)

#PSSTTT... korang juga boleh ikut TUTORIAL INI.

Sincerely, Amalina♥

Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too♥

19 comments

Saturday, 25 February, 2012

jadi lahh . hee

Sunday, 26 February, 2012

akak,nape bile sye pkai blogskin .. org x boleh nk follow . pastu die kluar 'we are sorry,but we were unable to complete you request .the following errors were found . blogID:blogID .. harap akak dpt blas . :)

Sunday, 26 February, 2012

@g-ha Alhamdulillah :)

Sunday, 26 February, 2012

@nur fairuz atiqah Yang tu kena edit BLOG ID lah dik, letak BLOG ID dulu. Semua kena edit kat EDIT HTML.

Sunday, 04 March, 2012

@SpidermanHeremcm mane nk ltak blog ID tuu yee??:)

Saturday, 24 March, 2012

@nur fairuz atiqah BLOG ID cer tgk kat page element, bahagian atas tu. Ada dia tulis BLOD ID :....

Saturday, 24 March, 2012

suka tuto amalina :) keep in blogging with your tuto :D

Sunday, 25 March, 2012

Kak~ x paham ler huk2..

Thursday, 29 March, 2012

nk letak kotak followers cm ne??

Monday, 02 April, 2012

Hye kak . Mcm mane nak leta follower widget tuh ? Saya cube bukak link yang untuk pasang follower widget terkeluar pasal benda lain pulak. Macam mane ye ?

Saturday, 26 May, 2012

tak jadi :( dah byk kali buat , sedihhh~ :'(

Tuesday, 19 June, 2012

x jadi pulakk >.<

Saturday, 23 June, 2012

tak boleh lar .. cum ne aa ?

Saturday, 15 September, 2012

thanks akaq jadi la..

Sunday, 14 October, 2012

@SpidermanHere mm , mcm mana nak letak Google Friend Connect kat blog ?

Anonymous
Tuesday, 26 March, 2013

Hey there! I know this is kind of off topic but I was wondering if you
knew where I could locate a captcha plugin for my comment form?

I'm using the same blog platform as yours and I'm having problems finding one?
Thanks a lot!

Here is my web blog - http://www.hssattledt.at/mediawiki/index.php?title=Simple_Green_Energy_Techniques_Every_Home_Can_Use

Anonymous
Wednesday, 27 March, 2013

This tip ωill alѕο ԁгivе yоur man wild,
making him wonԁer just whеn уou'll get to the bottom. D be by taking up agricultural pursuits, dealing in food materials and things taken out from deep earth surface free from impurities like decaying matter and pebbles is used in this erotic massage location. Complimentary consultations will be available for long. There are so many benefits to burning natural candles and this totally expands the experience.

My blog post tantric massage London

Anonymous
Friday, 05 April, 2013

Hmm it seems like your website ate my first comment (it was extremely
long) so I guess I'll just sum it up what I had written and say, I'm thoroughly enjoying your blog.

I as well am an aspiring blog blogger but I'm still new to everything. Do you have any suggestions for novice blog writers? I'd genuinely appreciate it.



Feel free to visit my web page; http://mylittlecreeper.dk/

Sunday, 30 June, 2013

@SpidermanHere ,,x jadi !! akak mcm mna nk cari music code tu??..please reply :)

Post a Comment
 
This blog fully designed by THIS GIRL| Don't you dare want to copy it! | Alright reserved by AMALINA SUHAIMI