TUTORIAL : DISABLE CTRL+U DAN COPYCAT! | ! •❤•AMALINA LEE•❤• !

CLICK FOR MORE INFO

TUTORIAL : DISABLE CTRL+U DAN COPYCAT!

Assalamualaikum w.b.t :)
Hello world, hello everybody. This tutorial I got a request from my FB. Dia tanya, macam mana nak disable CTRL+U sebab ada orang copy code post tittle dan sidebar dia. Hmmm, poor you adik. Takpe, meh akak ajar okay? Anyway, Lina pun nak buat benda alah ni sebab ramai lah jugak yang bukak page source Lina dan copy code sidebar dan blockquote Lina. Ye lah, den malas nak tegur je-,- Walaupun mungkin Lina tak nampak, Allah nampak. So, sila berfikir 4x kalau nak copy harta orang. Berusaha sendiri la dei, pemalas betul -,- 

1)Template > Edit HTML > Proceed.
2) Press CTRL+F/F3, carilah code ni : 
<body>
3) Kemudian, gantikan code tu dengan code ini pulak :
<body onkeydown='return false;'>
4) Preview first, kalau takda error, SAVE terus blog korang tu. Enjoy and tahniah kerana berjaya menghapuskan copycat, haha!


NOTES :
ABC : Code untuk mematikan function CTRL+A, CTRL+C, CTRL+U dan F3 di blog korang.

CLICK HERE to see how to DISABLE RIGHT CLICK.
CLICK HERE to see how to DISABLE HIGLIGHT TEXT.



Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too♥

11 comments

Sunday, 20 November, 2011

lina . CTRL+U tu untuk apa yang ?? kakak saja je tekan tadi kat blog lina kan ,, pas tu dia keluar macam data apa entah .. apa kegunaan tu ??

Sunday, 20 November, 2011

ouh , bila tekan CTRL+U tu nanti dia keluar page source kita ae ? ouh , macam tu rupanya , thanks ya bagitau , huhu :)

Saturday, 26 November, 2011

Hi cik Amalina....thanks 4 the nice info...i already done it...it's work properly...^_^

Sunday, 27 November, 2011

kenapa azfa tak jumpe perkataan < body > tu ye?

Saturday, 31 December, 2011

@PURPLEVIOLETbetul betul, xjumpa la kod tuhhh

Monday, 16 January, 2012

Thank you lina. Baru tahuu apa fungsi CTRL+U. Btw, tertekan CTRL+U dekat blog Lina. Maaf ye, tak tahu. Hihi.

Sunday, 22 January, 2012

Nape tak jumpe code tu ekk ?

Tuesday, 24 January, 2012

asal tk jadi ? sedih nya TT_TT

Tuesday, 24 January, 2012

asal tk jadi ? sedih nya TT_TT

Tuesday, 24 January, 2012

asal tk jadi ? sedih nya TT_TT

Friday, 14 December, 2012

nice posting. follow done,follow back pls

Post a Comment
 
This blog fully designed by THIS GIRL| Don't you dare want to copy it! | Alright reserved by AMALINA SUHAIMI